Zwangerschapsverschijnselen


Wat zijn de vroege symptomen van zwangerschap?

Elke vrouw is anders. Zo zijn ook de ervaringen van iedere zwangerschap voor iedere vrouw anders. Dus niet elke vrouw heeft dezelfde symptomen of zelfs dezelfde symptomen bij die ze bij de eerste zwangerschap of een tweede zwangerschap had.

Omdat de vroege symptomenen van zwangerschap vaak hetzelfde zijn als de symptomen vlak voor en tijdens de menstruatie worden die symptomen ook niet altijd herkend.

Hieronder een beschrijving van enkele van de meest voorkomende vroege symptomen van zwangerschap. Je moet weten dat deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door andere dingen naast een zwangerschap. Dus het feit dat u last heeft van één van deze kenmerken maakt nog niet perse noodzakelijkerwijs dat je ook daadwerkelijk zwanger bent. De enige manier om dat zeker te weten is met een zwangerschapstest.

Kramp
Een paar dagen na de bevruchting kun je kramp krijgen. Hier hecht de bevruchte eicel zich aan de baarmoeder. Hierdoor kan een van de vroegste tekenen van zwangerschap ontstaan; kramp.

Bloeden
Dit kan gebeuren zes tot twaalf dagen na het ei wel bevrucht werd.

Afscheiding
Naast bloeden, kan een vrouw een witte, melkachtige afscheiding te zien krijgen in haar vagina.

Borsten
Een vergroting van de borst is ook een vroeg symptoom van een zwangerschap. De hormoonspiegels wijzigen al snel na de bevruchting. Vanwege deze wijzigingen kunnen de borsten gaan zwellen of zelfs pijnlijk worden. Het gebied rond de tepels kan ook donkerder worden.

juli 24th, 2013 | Uncategorized

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.