Menstruatiecyclus


Tegenwoordig beginnen meisjes te menstrueren wanneer ze ongeveer 12 tot 14 jaar oud zijn. De gemiddelde leeftijd is nu ongeveer 13. Vrouwen zullen blijven menstueren tot ze de leeftijd 45 – 55 bereiken, daarna begint de menopauze. Een gemiddelde vrouw zal ongeveer 500 menstruaties in haar leven krijgen.

Kun je ovulatie aanvoelen?
Ovulatie vindt meestal plaats ongeveer 14 dagen na de eerste dag van het begin van je menstruatie; echter, de exacte timing kan variƫren van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen voelen en weten precies wanneer ze hun eisprong hebben omdat ze een lichte pijn in de onderbuik kunnen voelen. Andere vrouwen kunnen een lichte bloeding krijgen in het midden van hun cyclus.

Vaginale afscheiding is ook een teken bij ovulatie. De hormomen in je lichaam worden verhoogt en je kunt een kleine afscheiding krijgen als gevolg van deze hormonale veranderingen. Sommige vrouwen die deze symptomen niet hebben of niet zichtbaar voelen kunnen ook hun temperatuur meten. De temperatuur zal namelijk met 0,5 graden Celsius stijgen als de ovulatie plaatsvindt. Voor het effectief meten van je temperatuur, kan dit het beste worden gedaan op exact hetzelfde tijdstip elke ochtend direct nadat je uit bed komt.
Temperatuur metingen kunnen gedaan worden op verschillende delen van het lichaam, zoals de mond, onder de arm, in het oor of in het rectum. Allen geven uiteraard een iets andere andere meting.

Regelmatige lichaamsbeweging, gezond en fit leven kunnen zeker helpen om de menstruele cyclus zoveel mogelijk te reguleren. Aan de andere kant kan het teveel druk uitoefenen op het zwanger worden, stress en overbelasting van het lichaam hebben een negatief effect op de hormonen hebben, in die mate dat het de menstruatie kan ontregelen.

Wat zijn de symptomen van pijnlijke periodes?
De mate van ongemak die iedere vrouw ervaart tijdens een menstruatie varieert. Veelgehoorde klachten van vrouwen tijdens de menstruatie zijn :

pijn in de buik
pijn in de vagina
misselijk gevoel
diarree
zweten
vermoeidheid.

Wat kunnen je doen om de symptomen te verlichten?
Er zijn verschillende dingen die je zullen de pijn te verlichten:
jezelf tijdens de menstruatie je onthouden van het drinken van cafeĆÆnehoudende dranken zoals koffie, thee, cola of cacao.
Vermijd stress.
Ontspanning en massage
lichaamsbeweging kan helpen voorkomen dat je pijnlijke periode tegemoet gaat.
Hou je buik warm.
Ten slotte, pijnstillende medicijnen te gebruiken indien nodig.

Wanneer je last hebt van een specifiek probleem, vergeet dan niet dat het altijd het beste is om arts te raadplegen.

juli 24th, 2013 | Uncategorized

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.