Eisprong berekenen


Vruchtbare dagen

Goed sperma moet aanwezig zijn op het moment van de eisprong of net nadat de eisprong heeft plaatsgevonden. Als de geslachtsgemeenschap te vroeg plaatsvindt dan zal het sperma het eitje nooit bereiken of niet lang genoeg in de vaginale omgeving overleven om het ei te kunnen bevruchten.

Men is van mening dat de kwaliteit van het ei dat is geproduceerd tijdens de ovulatie ook uw kansen be├»nvloedt om zwanger te kunnen worden. De kwaliteit van het ei vergroot de kansen om te worden bevrucht door een zaadcel. Bepaalde kenmerken zijn vereist voor een ei om met succes een embryo te worden, en deze omvatten: de juiste chromosomen (de structuren met genetische informatie in de vorm van DNA) het vermogen om te combineren met sperma. Leeftijd speelt een belangrijke factor in termen van zowel de kwantiteit en de kwaliteit van de eitjes. De kwaliteit heeft de neiging te dalen evenredig met het hoger worden van de leeftijd, evenals het resterende aantal eieren die tijdens de ovulatie kunnen worden vrijgegeven. Dit verklaart waarom vruchtbaarheidniveaus meestal dalen met de leeftijd. Dit betekent echter niet dat eitjes na een bepaalde leeftijd. Sommige vrouwen hebben goede eitjes tot het einde van hun productieve leven, terwijl anderen al slechte kwaliteit eitjes op een jongere leeftijd hebben. Men is echter van mening dat de kwaliteit begint te dalen wanneer vrouwen tegen het einde van 30′er zitten en blijven dalen na hun 40 ste levensjaar.

Hieronder een online tool waarmee je je eisprong kan berekenen

Please select the first day of your last menstrual period:

/ /

Usual number of days in your cycle:

De zwangerschap en speciaal de eerste week is een onzekere periode voor veel vrouwen.
Er zijn veel symptomen in de eerste paar maanden; de menstruele cyclus is verandert , borsten worden groter en er treedt vermoeidheid op bij veel vrouwen. Veel vrouwen krijgen ook last van ochtendziekte. Dit zijn de eerste indicaties dat je zwanger bent. De eerste maanden zijn heel spannend, maar voor iedere vrouw zijn is de zwangerschap anders. Iedere vrouw heeft andere symptomen tijdens hun zwangerschap.

Het merendeel van de vrouwen ervaart stemmingswisselingen tijdens hun zwangerschap. Het is een veel voorkomend symptoom. Maar wat zijn de gebruikelijke stappen wanneer je ontdekt dat je zwanger bent; de allereerste stap is om naar de arts te gaan. Een arts doet onderzoek en zal controleren dat zowel de aanstaande moeder en de baby gezond zijn. Bij vrouwen die niet precies weten wat de laatste periode geweest is zal er een sonogram worden gemaakt. De sonogram bepaalt de de exacte datum van de foetus.

Gezondheid is de nummer 1 prioriteit voor zwangeren. Sommigen artsen geven soms vitaminen als advies tijdens de zwangerschap. Misselijkheid is heel gebruikelijk in tijdens de eerste paar maanden. Het treedt meestal op in de ochtend, maar niet bij iedereen. Vee vrouwen voelen ze erg moe en kunnen krijgen duizelig worden. Borsten zwellen op en groeien tijdens de eerste paar maanden. Soms kan dit als zeer irriterend en pijnlijk worden ervaren.

Direct na de bevruchting is de baby zeer klein, hooguit enkele cellen. De baby zit in de eierstok van de vrouw.
Vrouwen gaan uiterlijk pas te veranderen vanaf de vierde maand, er komt een lichte verandering in de buik maar het zal niet direct zichtbaar worden. Daarna gaat de buik steeds groter worden en zal er ook andere kleding moeten worden aangetrokken aangezien de normale kleding niet meer zal voldoen

juli 24th, 2013 | Uncategorized

One Response to “Eisprong berekenen”

  1. Mr WordPress zegt:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.